BAĞIMSIZ DERS KAYDI (4 EKİM), ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER VE KAPANMA İHTİMALİ OLAN GRUPLAR

• Özellikle Mesleki Seçimlik 1 (MES1) ve Seçmeli 1 (SEC1) ana grubunda saydırma/ ders ekleme sorunu yaşamış olan (şu an bu sorun sistemsel olarak çözümlenmiştir) 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin bağımsız ders ekle-sil gününde saydırma ve ekleme/silme işlemlerini gerçekleştirmeleri önerilir.  Saydırma, ders ekleme/silme ve kontrol et-kesinleşitir ayrımı için OBS’deki ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasındaki kılavuzları  incelemeyi unutmayınız.
  • Sistemsel bir hatadan dolayı açılan IKT2211 İstatistik 1 (Gr.2) dersindeki 3 öğrenci ders programlarıyla çakışmayan gruplara atanmıştır. Bu öğrenciler, istiyorlarsa, bağımsız ders kaydında programlarını tekrar düzenleyebilir.
  • IKT3311 Uluslararası İktisat 1 (Gr. 1) dersindeki öğrenciler, zorunluluk gereği, aynı gün ve saatteki İng. Gr. 3’e aktarılımıştır.
  • IKT3311 Uluslarası İktisat 1 (Gr. 2) dersindeki  öğrenciler, zorunluluk gereği, aynı gün ve saatteki  İng. Gr. 4’e aktarılmıştır.
  • Mesleki Seçimlik 1 derslerin büyük çoğunluğunda derslik kapasite dahilinde, bazı derslerde kısıtlı da olsa, kontenjan artırımına gidilecektir. Seçmeli 1 derslerde ise dersi açan bölümlerin kendi programlarına uygun olan bazı ders ve gruplarda belli bir miktarda kontenjan artırımına gidecekleri beklenmektedir. .
  • IKT 2272 Kamu Ekonomisi Gr. 1 (Türkçe) sadece Siyaset Bölümüne açılmıştır. Bahar yarıyılında sadece İktisat Bölümü öğrencilere yönelik Kamu Ekonomisi dersi açılacaktır.
  • Bağımsız ders seçimi gününden (4 Ekim 2021) sonraki gün  kapanması muhtemel (IKT4401 Gr.2 ve IKT4401 Gr.3) ders gruplarından bazılar ve ilgili gruplardan bu dersleri alan öğrencilere  önerilenler aşağıdaki gibidir:
  • IKT4401 Gelişme Ekonomisi (Gr. 2)  dersini seçen öğrencilerin kendilerini uygun olan Gr.1 ya da Gr.4’e geçmeleri ve gerekirse ders programlarını tekrar düzenlemeleri önerilir.
  • IKT4401 Gelişme Ekonomisi (Gr. 3)  dersini seçen öğrencilerin kendilerini uygun olan Gr.1 ya da Gr.4’e geçmeleri ve gerekirse ders programlarını tekrar düzenlemeleri önerilir.