2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Döneminde Açılacak Dersler ve Sıkça Sorulan Sorular Hk.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Döneminde Açılacak Dersler için Tıklayınız.

Ders kayıtlarıyla ilgili olarak aşağıdaki hususlara lütfen dikkat ediniz:

- Açılan her bir ders için S sütunundaki ders saati çarpı birim ücret kadar ücret ödenecek. Birim ücret, YTÜ öğrencileri için 26.88 TL, diğer devlet üniversitesi öğrencileri için 80.64 TL, diğer vakıf ve yurtdışı üniversiteleri öğrencileri için 134.4 TL'dir. Örnek olarak, Mikro İktisat dersini alacak bir YTÜ öğrencisinin ödemesi gereken meblağ 3x26.88=80.64 TL'dir.

- Fazla ücret hesaplayan ve ödemesini gerçekleştirmemiş öğrencilerin başvuruları sırayla iptal edilmektedir. Sistemde bazen problemler olduğundan bu işlem aksayabilmektedir. Ödemesini yapan öğrenciler için bu mümkün olmayıp öğrenciler aşağıdaki bağlantıda paylaşılan duyuruda belirtilen yolu izlemelidirler:

- Eksik ödeme yapan öğrenciler yine sistem üzerinden temsili olarak bir ders seçip eksik olan saati girip ücreti hesaplatarak kalan ücreti ödeyebilirler.

- Ödemesini doğru yapan öğrencilerin başvuruları sistemdeki bir problemden ötürü onaylanamamaktadır. Problem giderildiğinde onaylanacaktır.

- Sisteme dair teknik problemler konusunda yardım almak isteyen öğrenciler, sisteme giriş yaptıktan sonra sol üstte görünen mesaj ikonuna tıklayıp problemi ileterek destek alabilirler.