STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLER HK

24 Mayıs 2018 Tarihli ve 30430 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlan "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca "Çırak ve stajyerlerin eğitim ve bilgilendirilmelerinden uygulamalı eğitim alınan işyerinin işvereni sorumludur. Ancak işverenin kabul etmesi halinde çırak ve stajyerlerin eğitimini devam ettirdiği eğitim ve öğretim kurumunda tamamladığı iş sağlığı ve güvenliği dersleri veya kursları temel eğitim yerine geçer." İlgili maddeden staj yapan öğrencilere, staj yapılan işletmenin eğitim vermesi gerektiği ve iş sağlığı ve güvenliği dersi alan öğrenciler için, bu derslerin temel eğitim yerine geçebileceği anlaşılmaktadır.

Ancak, uygulamada işverenler eğitim yükümlülüğünden kaçınmakta ve öğrencilerden eğitim sertifikası getirmesini talep etmektedirler. Öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla YTÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından staj yapacak öğrenciler için eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimlerden ilkinin bilgileri aşağıda sunulmuştur.

Öncelikle yaz döneminde staj yapmayı planlayanlar olmak üzere tüm öğrencilerimizin işyerlerinde mağduriyet yaşamamaları için bu eğitimlere katılması Başkanlığımızca tavsiye olunur.

Eğitim Bilgileri Eğitimin Yeri: Yıldız Kampüsü B-502

Eğitimin Tarihi: 09.06.2018 Cumartesi 12.30-17.30

Eğitim Kaydı: Katılmak isteyen öğrencilerin isg@yildiz.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.